/ Dariknews.bg, архив
5-годишно дете пострада при катастрофа на училищен автобус и лек автомобил в маданското село Равнища. Инцидентът станал вчера около 12.50 ч., когато лек автомобил "Фолксваген Поло" се удря в автобус "Исузу Евро Тюркоаз". Според първоначални данни от полицията, зад волана на автомобила е бил 33-годишен мъж, който се движел с несъобразена скорост спрямо релефа на пътя и пътните условия.
 
На дясна крива, при употреба на спирачки, колата се поднесла в лявата част на пътното платно и се ударила в насрещно движещия се училищен автобус.
 
Жена пострада при катастрофа между училищен автобус и кола край Кубрат

При инцидента леко ранено е 5-годишно момче от с.Равнища. Детето е с повърхностна травма по главата, без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ от екип на Центъра за Спешна помощ-Смолян и е освободено.
 
Използвани са обезопасителни колани, съобщават от полицията. В училищния автобус са се возили общо осем деца от училищата и детските градини в района, като се е движел по направление с.Равнища - с.Лещак - с.Средногорци.
 
Две жертви след удар между училищен автобус, в който нямало деца, и джип

Веднага след инцидента шофьорът на автобуса е оказал първа помощ да пострадалото дете, като същевременно е потърсена помощ и от спешните медици. "Автобусите всяка сутрин се проверяват от механик, а шофьорите преминават през медицински преглед, след което им се прави и инструктаж. До ден днешен не е допуснат автобус в неизправност да излезе на пътя, както и шофьор, който има медицински проблеми", твърди Бисер Базеников от Община Мадан, който пряко отговаря за тази дейност.
 
Местопроизшествието е посетено от екип на Пътна полиция и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.