43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака
43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака / БГНЕС
43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака
91341
43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака
  • 43-ото Народно събрание може да излъчи ново правителство, смятат от Атака

Според "Атака" 43-ото Народно събрание, ако реши, може да излъчи ново правителство.

Лидерът на партията и на ПГ Волен Сидеров предложи лидерите на Патриотичния фронт, които заявиха готовност да съставят експертно правителство, ако получат третия проучвателен мандат и подкрепата на политическите сили, както и лидера на ГЕРБ да разговарят и да обсъдят всички възможности пред страната в настоящата ситуация.

"Виждам как първата и втората политическа сила избързват да кажат, че този парламент се е изчерпал. Предлагам на лидерите на Патриотичния фронт, които заявиха, че могат да вземат мандата, и на лидера на ГЕРБ да седнат и по мъжки да поговорят, и да се каже какви са отговорностите, какво следва, да се обсъдят всички възможности", каза Сидеров след срещата на представителите на ПГ на "Атака" при президента, с която завърши кръгът консултации на държавния глава с парламентарните сили след оставката на правителството на Бойко Борисов.

Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет

Сидеров посочи още, че ще стане ясно на КСНС във вторник има или не подкрепа за кабинет с мандата на Патриотичния фронт.

Вторник ще бъде много важен ден, защото, както разбирам, президентът ще направи всички възможни усилия да убеди политическите сили да не разтурват това Народно събрание, да се види има ли възможност за един нов кабинет - в какъв състав, с какъв премиер, нека това да се реши на КСНС, каза Волен Сидеров. Той допълни, че на заседанието трябва да бъдат убедени политическите сили, от които зависи.

Според Сидеров тези партии избързват със заявленията си и със самочувствието си, че могат да спечелят следващите избори и да бъдат определящи, и посочи, че "не е лошо да осмислят малко поведението си".

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на Патриотите

По думите на Сидеров те говорят непрекъснато за популизъм, но да искаш да увеличиш поне малко най-ниската пенсия не е популизъм.

"Популизъм е да отидеш днес да участваш в дискусия за промяна на избирателната система, като угодиш на едни свръхпопулисти, които са хвърлили бомбичка в политическата атмосфера", посочи Сидеров.

Промяната на избирателната система, така както се иска от този невалиден, антиконституционен референдум, ще доведе до парламент, пълен с наркотрафиканти, криминални босове и какви ли не още типове, тогава досегашните Народни събрания ще ни се струват просто цвета на нацията, коментира още лидерът на "Атака".