Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепи Патриотичния фронт в опита му да състави правителство в рамките на този парламент.

Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет

След консултациите при президента Росен Плевнелиев лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обявиха, че са готови да поемат мандата за съставяне на ново правителство в рамките на 43-ия парламент, но ако Борисов да не е премиер, стига обаче той да им бъде връчен от държавния глава.

В интервю за "Здравей, България" по NOVA Бъчварова уточни, че логиката изключва най-голямата партия в Народното събрание да застане зад третата или четвъртата политическа сила и да се води от тяхната програма за управление.

"Невъзможно е ГЕРБ да участва в управление без премиер Бойко Борисов. Не става въпрос за его, а за това кой ще поеме отговорност към гражданите", заяви вътрешният министър.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Патриотичния фронт

По думите й управляващите няма да подкрепят подобно правителство, дори и ако повечето му членове са излъчени от партията й. Основната причина е, че "не може да съществува политическо тяло без глава".

Румяна Бъчварова коментира и думите на банкера Цветан Василев, който в последното си интервю говори за корупционни схеми с участието на премиера в оставка.

Борисов: Като дойде време за управление, всички бягат като дявол от тамян

По думите й не е сериозно човек, нанесъл толкова големи щети на държавата, да се счита за последна инстанция на истината.