/ iStock/Getty Images
308 хиляди евро трябва да събере Соня Деанова, за да бъде излекувано детето ѝ. Затова се обръща за помощ към всеки, който може да помогне, защото сумата е голяма, а времето - малко.

Тя се казва Соня Деанова и е от Годеч, но в последната година живее по болниците, защото синът ѝ Кристиан се бори с онкологично заболяване.

Кристиян Николов е на 18 години. Завършва средното си образование, но щастието му е помрачено от коварното заболяване Сарком на Юинг. 

Зов за помощ: Да помогнем на един големите спортни таланти на Добрич да проходи

Поставят му страшната диагноза преди година. В момента Кристиян е в болница, за да му бъде направена 16-а поред химиотерапия. Преминал е и през 33 лъчетерапии. Още от първата химиотерапия до тринадесетата младежът има сериозни аплазии. Това е падане на кръвните показатели до критични нива, поддържал е и висока температура.

Следва преливане на биологични продукти, преливане на кръв, тромбоцитна маса и стимулиране на костен мозък за производство на левкоцити чрез инжектиране на неупоген, както и венозно вливане на силни антибиотици.

На два пъти получава сериозно кървене от носа. За Кристиян усърдно се грижат лекарите в Детската онкохематология „Свети Георги“ в Пловдив. Лекуват го по немски протокол, по който му предстои още една химиотерапия.

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са показали драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието. 

Благодарение на жителите на града, в който живеят - Годеч, вече са събрани 100 хиляди лева. Друга инициатива вече е събрала 31 хил. евро.

Майката на момчето - Соня, изказа искрена благодарност към всички, които ѝ помагат.

Телефонът за връзка със Соня Деянова е 0885 730 311. Повече информация вижте на страницата на момчето: ТУК