/ iStock/Getty Images
24 са нови заразени с COVID-19 у нас. 10 от тях са в болници. Активните области са 5. Общо 2259 души станаха заразените с коронавирус в страната. Разпределението по области сред новите случаи е следното - 16 души в София, Ямбол - 4 Сливен - 2 Кюстендил и Пазарджик по едно лице. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

"Развитието на епидемичната ситуация продължава да е в низходящ темп", заяви д-р Ангел Кунчев, главен здравен инспектор.

Само 7 или 8 болници в София ще лекуват болни от COVID-19 (ВИДЕО)

299 са в болници, 36 от тях са интубирани. Заразените за деня са 11 жени и 13 мъже. Децата до 18 години са общо 133, за вчерашния ден няма новозаразени деца.

Лекар в София и медицинска сестра в Ямбол са новите заразени медици. С тях общият брой на медиците с COVID-19 става 242.

Кунчев: Не разбирам как при 4,8 млн. заразени в света, хора твърдят че няма вирус (ВИДЕО)

646 са излекувани, новите случаи на излекувани за вчера са 34. Най-голям е броят на излекуваните в София.

Още двама души са починали. Мъж на 79 години е починал в София в болница "Св. Анна" и възрастна жена на 93 години, починала в болницата в Лом, тя е от дома за стари хора в Кула и е била с хронични болести.

Както в света, така и при нас, мъжкият пол е доста по-засеганат и от висчки починали при нас общо 73 са мъже, а 39 са жени, обясни Кунчев.

 
 
Брифинг на Националния оперативен щаб

Брифинг на Националния оперативен щаб

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 18 май 2020 г.