/ Пресцентър АПИ
АПИ апелира шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост
Двеста и двадесет машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода "Шипка", по който до 3 април е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласен път.

Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания. 

Април дебютира със сняг

Оранжев код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.