/ БГНЕС
Най-тежко пострадалият при катастрофата край Разград – 82-годишен мъж, е преместен във варненската болница "Света Ана". Той е с вътремозъчен кръвоизлив на главата и съчетани травми, съобщи директорът на болница "Св. Иван Рилски" в Разград д-р Гечо Жеков.
 
Вчера за консултация е пристигнал неврохирург от Варна, чиято препоръка е транспортиране до морския град за хирургическа интервенция там.

Катастрофа с микробус с 18 души и ТИР край Разград, има пострадали
 
Четирима от 18-те пострадали при вчерашната катастрофа на пътя Разград – Попово са все още в Интензивното отделение на разградската болница, а други трима вече са изписани, съобщи за Дарик изпълнителният директор на болница „Св. Иван Рилски” в Разград д-р Гечо Жеков.
 
Другият пациент, за който все още има опасност за живота, е жена, при която е установено, че има руптура на далака и той вчера е бил отстранен. Това е единствената хирургическа интервенция, която засега е извършена в разградската болница на пострадали от катастрофата. Утре предстои операция на счупено бедро на друга пострадала.
 
В интензивно отделение на разградската болница са общо четирима души. Други трима са изписани, тъй като травмите им се оказали леки. Останалите 15 ще бъдат под наблюдение поне три дни, каза д-р Жеков. Сред пациентите има жена със седем счупени ребра, със счупена ключица, с емфизем, гръдни травми, контузии на бял дроб и др.