Катастрофа с микробус с 18 души и ТИР на пътя Разград – Благоево се размина без жертви. Двете превозни средства се ударили, а микробусът се обърнал край пътя. След произшествието хората са откарани за преглед в болница. Един от пътниците от микробуса е в кома, а други трима са с различни фрактури и наранявания, има и хора с по-леки травми и наранявания. Шофьорът на ТИР-а e задържан.
 
Сигналът за инцидента е подаден малко след 10.00 часа в събота.  Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация се ударил в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина. В лентата на микробуса навлязъл камионът, пълен със слънчоглед. Двете превозни средства се ударили, а микробусът се обърнал край пътя. Според властите вероятно камионът се е движил с по-висока от допустимата скорост. 

Илияна Йотова посети в болницата пострадалите от инцидента
 
 

Разчистват терена на тежката катастрофа край Разград с 18 ранени

Публикувахте от Новините на NOVA в Събота, 8 септември 2018 г.

В буса, шофиран от 57-годишен мъж, пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина.

Всички 18 човека  - пътниците в буса и водачът, са откарани в разградската болница. Тежко пострадали са четирима пътници, сред които и една жена. Наложила се е операция. Сред по-леко пострадалите е и кметът на село Срацимир Георги Костадинов. Хората в буса са били без колани.

„От самия удар се накъсаха седалките, не колани, а седалките се накъсаха и полетяха с хора. Аз и шофьорът бяхме най-адекватни, слязохме, нямаше паника. Шофьорът на камиона също се включи, аз ги извеждах, включиха се и граждани”, заяви Костадинов, цитиран от NOVA.

Шофьорът на ТИР-а - 48-годишен мъж от Разград, не е пострадал. Той е задържан.

Заради огледа на местопроизшествието пътната отсечка беше затворена, а движението пренасочено по обиколен маршрут през село Балкански. Малко преди 16 часа движението по път III -204 Разград – Благоево беше възстановено.