15 000 подкрепиха идея за проверка на контролните точки онлайн
15 000 подкрепиха идея за проверка на контролните точки онлайн / netinfo
15 000 подкрепиха идея за проверка на контролните точки онлайн
28448
15 000 подкрепиха идея за проверка на контролните точки онлайн
  • 15 000 подкрепиха идея за проверка на контролните точки онлайн

Подписка за създаване на онлайн система за проверка на контролните точки на талоните и глобите на водачите, наложени от КАТ, стартира в интернет. Само за три дни инициативата беше подкрепена от 15 000 души.

Голяма част от интернет потребителите смятат, че е по удобно в КАТ да бъде създадена система, подобна на тази в НАП. По този начин с въвеждане на ЕГН и номер на шофьорска книжка, например, да се провери тази, а и останалата налична информация, касаеща определен водач. Според подкрепилите тази идея е нормално всеки да има онлайн достъп до броя и размера на всички наложени му наказателни постановления, глоби, фишове, контролни точки.

Координаторът на проекта Венелина Коцева обясни идеята така: „Система в сайта на КАТ, в която така да можеш, въвеждайки ЕГН-то си, да можеш да провериш колко контролни точки от талона ти са останали. Иначе става бавно срещу пари, чакане и нерви през работно време".

В момента проверката на подобна информация изисква чакане пред гишетата на КАТ в страната. Преди време в интервю за Дарик началника на КАТ-Пътна полиция комисар Алекси Стратиев съобщи, че всички водачи, които имат неплатени глоби, ще бъдат върнати от гишетата при подмяна на шофьорските книжки.