/ iStock/Getty Images
Няма да допуснем повторно блокиране на кръстовища, категорични са от СДВР
Още от началото на протестите те не са заявявани в Столична община. Те не са регламентирани и по този начин имаме акт на гражданско неподчинение. Вчера беше взето решение да се възстанови обществения ред и възстановяването на движението в София, съобщиха на брифинг на СДВР.

МВР

"От СДВР в 4:30 сутринта с високоговорители разпоредихме на протестиращите да си съберет нещата и да напуснат пътното платно. Физическа сила беше използвана без помощни средства, физическа сила имаше само срещу едно лице на Орлов мост - беше хванат под мишницата и беше изведен от кръстовището. Той самият няма претенции. Има задържани 12 лица, които категорично са откали да напуснат кръстовището, осем от тях са в Първо РУ. И 3 лица са отведени в РУ за установяване на самоличността", казаха още от СДВР.

МВР

МВР възстанови движението по всички блокирани кръстовища у нас (ВИДЕО)

В СДВР са постъпили стотици сигнали и жалби, една от тях е подписана от над 400 души, които подчертават, че се ограничава свободата им на придвижване, което им е конституционно право, същото право имат по Конституция и протестиращите, но по определен начин. За да намерим баланс предприехме тези действия, заявиха от полицията.

МВР


Всички лица ще бъдат освободени, след като им бъдат съставени актове. Вероятно в този момент се освобождават, заяви зам-директорът на "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров.

МВР

По-късно БГНЕС съобщи, че всички арестувани при среднощната акция в София са освободени. За кратко бе арестуван и един от организаторите на протеста - Арман Бабикян.

БГНЕС

Районното управление в квартал "Гео Милев", където бяха отведени повечето от задържаните, обаче беше обсадено от група протестиращи, които отказаха да си тръгнат и след освобождаването и на последния задържан от палатковите лагери в центъра на София. Групата протестиращи остава на място и се заканва да започне активно да пресича бул. Шипченски проход.

БГНЕС

29-и ден на антиправителствени протести, замеряха с яйца и домати централата на НФСБ (СНИМКИ)

Относно буса на "Системата ни убива" Тодоров обясни, че е на наказателен паркинг, а собственикът му ще бъде глобен по надлежния ред.

МВР

От СДВР подчертаха, че повече няма да позволят разполагането на палатки по възлови кръстовища в столицата. "Ще осигурим правото на всеки гражданин да се придвижва свободно. Няма да позволяваме това повече да се случи", категоричен бе Тодоро

МВР

МВР

МВР