Започва инвестиционният форум „Панагюрище – територия на бъдещето”
Започва инвестиционният форум „Панагюрище – територия на бъдещето” / снимка: Sofia Photo Agency

Над 150 човека ще участват в седмия инвестиционен форум - „Панагюрище – територия на бъдещето”, който започва във възрожденския град. Събитието привлича вниманието на широк кръг представители на бизнеса и неправителствения сектор, на централната и местна власт. Целта е да се създадат полезни контакти и да се избистрят инвестиционните намерения.

През последните години форумът се утвърждава като инкубатор на делови новини, както в настоящето, така и в бъдещето. Тази година събитието има обновен профил, предвид обстоятелствата, предизвикани от членството на България в ЕС и новите идеи за възраждане на туристическия потенциал на региона, обяснява Димитър Димитров – председател на съюза на предприемачите в Панагюрище:

„Панагюрище е един културно-исторически център, който предполага развитието на тази услуга. Тук е намерено най-голямото съкровище – Панагюрското съкровище, Априлското въстание, тук е роден професор Марин Дринов. Има всички предпоставки за развитието на туризъм в Панагюрище”, добави Димитров.

Всяка година във форума участва представители на работодателски организации, държавни ведомства и агенции, и най-вече представители на местния и регионален бизнес.

Един от създателите на инвестиционния форум в Панагюрище е и Дарик радио.