В „Кремиковци” вземат мерки за осигуряване на средства за заплати
В „Кремиковци” вземат мерки за осигуряване на средства за заплати / снимка: Sofia Photo Agency

До няколко дни ръководството на „Кремиковци” ще вземе мерки за осигуряване на средства, с които да бъдат изплатени заплатите на работниците за август и септември. Това е един от ангажиментите, поети от синдиците и изпълнителния директор на „Кремиковци” по време на днешната среща с представители на КНСБ, съобщи за Дарик заместник-председателят на федерация „МеталициРенета Петрова.

„Казаха, че днес ще проведат поредица от срещи. Една от тях ще бъде с „Ворскла Стийл” за последно уточнение какво дължат като такса за ишлемето. Продукцията засега на „Ворскла”, която трябва да се даде, е запорирана, докато не се уточнят сметките”, каза Петрова.

„Незабавно ще бъдат поканени други фирми които да осигурят захранването и ще се търсят до два-три дни спешни мерки по отношение на това да могат да се получат средства, за да се платят заплатите. Ще има срещи в Министерството на икономиката и енергетиката, вероятно по по-нататъшното захранване на комбината с газ, по други въпроси, но не знаем по какви точно”, допълни синдикалната лидерка.

Тази сутрин около 100 кремиковски работници протестираха пред централното управление на комбината заради неизплатени заплати и неосигурено работно облекло за зимата. Хората твърдят, че „Кремиковци” се захранва със суровини дотолкова, че произвежда едва 20 процента от редовната си продукция.