В ЕС се подготвя директива за потребителския кредит
В ЕС се подготвя директива за потребителския кредит / netinfo

Предстои приемането на важна директива за потребителския кредит, съобщи в Добрич еврокомисарят Меглена Кунева. Ако документът се приеме, потребителите ще получат възможност да погасяват потребителския си кредит предварително, без да бъдат санкционирани за това. Директивата е внесена в Съвета на министрите в Европейския съюз.

Друга важна част от тази директива е свързана с възможността в рамките на 14 дни потребителите да се отказват от сключения договор без санкции. Това се прави в защита на получателя на кредит, тъй като той е по-слабата страна в договора, уточни Кунева.

Еврокомисарят Меглена Кунева коментира в Добрич и скандала около министър Овчавров. "Аз съм потърпевша, както всеки българин, защото става въпрос за образа на страната ни", отбеляза тя. Кунева уточни, че никой не я е питал директно за този скандал, но това, което става в България, се знае, тъй като всеки ден в ЕС се получава информация от българската преса.

Меглена Кунева коментира и случая "Топлофикация", който според нея очевидно е свързан с престъпление. ”Аз разбирам възмущението на хората. Виновните трябва да си получат заслуженото. Повече от укоримо е, когато става дума за публични услуги, да мамиш потребителите" , каза още Кунева.

Други новини от Добрич