Утвърден е проектът за тунел под Шипка
Утвърден е проектът за тунел под Шипка / Община Стара Загора

Проектът за тунел под Шипка е утвърден. В момента се издирват 600 собственици на имоти от Стара Загора и Габрово. Това каза в Стара Загора министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пътят Стара Загора - Раднево ще бъде основно реконструиран със средства от ЕС. „Това е ангажимент, който бях поела в предизборната си кампания и сега в качеството си на министър - изпълнявам. Пътят е близо 40 км и се нуждае от пълна реконструкция на основата му, от изграждане на отводнителни системи и ново асфалтово покритие. Парите могат да бъдат осигурени от новата оперативна програма „Региони в растеж", допълни Павлова.

Тя допълни, че новата Оперативна програма „Региони в растеж" е на стойност 3 млрд. лв. От тях 63 млн. лв. са резервирани за Стара Загора по най-голямата приоритетна ос за градска среда и градски транспорт. Това е минимумът, на който може да разчита общината. Извън този ресурс, тя ще има възможност да кандидатства и по други инструменти на ОПРР.

Лиляна Павлова и експерти от МРРБ разясняваха пред старозагорци условията за включване в Националната програма за енергийна ефективност. Срещата премина при изключителен интерес. Три зали на община Стара Загора се оказаха тесни за желаещите да научат как да санират жилището си.

Други новини от Стара Загора