Умуват за закриване на пловдивската агенция за приватизация
Умуват за закриване на пловдивската агенция за приватизация / netinfo

Решението дали да бъде закрита Пловдивската общинска агенция за приватизация/ПОАП/ ще бъде взето, след като се оцени обемът на работата по предстоящи сделки и по следприватиационния контрол. Това заяви председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ в Пловдив Йордан Кюмюрджиев на въпрос на Дарик дали новата власт се е отказала от обсъждания вариант бъдещите сделки да се администрират директно от Общинския съвет като принципал на фирмите.

Според Камен Шишманов от ВМРО съществуването на отделен приватизационен орган не би било оправдано, ако след приемане на стратегия за приватизация, се окаже, че в настоящия мандат ще бъдат приватизирани 1-2 големи фирми.

Въпросът в момента не е на дневен ред, подчерта Кюмюрджиев и добави, че евентуално закриване на пловдивската агенция за приватизация не може да стане от раз. Според него решението трябва да бъде взето най-малко година по-рано и да се определят задачите, които трябва да бъдат приключени.

В момента мненията в управляващата коалиция са 60 към 40 в полза на оставането на агенцията, според влиятелен фактор в мнозинството.