Туристическият бранш настоява за собствено министерство
Туристическият бранш настоява за собствено министерство / снимка: БГНЕС, архив
Туристическият бранш настоява за собствено министерство
65272
Туристическият бранш настоява за собствено министерство
  • Туристическият бранш настоява за собствено министерство

Министерство на туризма в София - за това ще настоява браншът, заяви в „Седмицата” на Дарик председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Светлана Атанасова. По думите й местенето в Пловдив не е помогнало за развитието нито на бранша, нито на града. Туристическите организации са доволни, че са чути от премиера поне до края на годината да има ресорен зам.-министър и очакват да получат одобрението на Пламен Орешарски и за другото си искане.

„Става въпрос за ново ниво на самото министерство. Т.е., когато функционира министерството, съгласуването, много от нещата, които се случват, ще бъдат на съвсем друго ниво. Естествено това е желанието на бизнеса - да има министерство, но и много други неща. Управлението на културно-историческите паметници, които са свързани с експлоатацията за туризъм, минералните извори, достъпът до обектите”, обясни Атанасова.

Тя обобщи, че е необходим министър, който да контролира ведомствата, които имат отношение с туристическия продукт на България.