„Топлофикация–Бургас” опрощава лихви
„Топлофикация–Бургас” опрощава лихви / netinfo

Бургаското топлофикационно дружество опрощава лихвите на своите потребители, които не са успели да платят сметките си в срок. Това ще важи до 30 ноември, съобщиха от дружеството.

Абонатите, които платят наведнъж цялата дължима сума за топлоенергия и за топла вода, до края на месеца няма да плащат наказателните такси и делата срещу тях, ако са заведени такива, ще бъдат прекратени.

От дружеството информираха, че продължава практиката да се фалшифицират списъци на абонати на "Топлофикация", които да бъдат отписани като потребители. Преди около месец бе оповестена информация за некоректната кампания. Тогава бяха посочени имена и жалби на хора, които твърдят, че подписите им са фалшифицирани и никога не са искали да се откажат от ползването на парно и на топла вода.

Само за месец има съставени и нотариално заверени поне пет фалшиви списъци на потребители за спиране на парното отопление. Това показва, че става въпрос не за инцидентни случаи, а за специално организирана престъпна схема срещу централното отопление в Бургас, за което е необходима спешната намеса на органите на МВР и на прокуратурата, твърдят от дружеството.