Известното приложение за музика Spotify за пореден път зарадва своите потребители с новината, че пуска нова „лайт“ версия, която ще заема едва 10MB пространство на мобилните ни телефони.

Spotify Lite е разработено по начин, който му позволява блестящо функциониране, дори на смартфони със слаб капацитет и по-бавен процесор, а вече 36 държави по света имат възможността да пробват функционалностите му.

Създателите на приложението уточняват, че 90% от познатите функции са запазени и добре работещи и в лайт версията, съобщават от СофтУни. Една от основните разлики, в сравнение със стандартната апликация, е че библиотеката със списъци с любими песни сега е заместена от списъци, наречени „Favorites”, където се съхранява музиката, запазена от потребителите.

Към момента е планирано Spotify Lite да бъде налично само за собственици на апарати с Android, тъй като притежателите на iOS устройства обикновено нямат проблеми при употребата на стандартната версия.

Според Google Play Store, Spotify Lite има вече над 1 милион тегления, което е изключително впечатляващо, а тепърва предстои потребителите да се увеличават повече с всеки изминал ден.
СофтУни