/ Gulliver/Getty Images
Продуцентската къща на Барак и Мишел Обама Хайър граунд сключи договор със Спотифай, предвиждащ създаването на подкасти (аудиопредаване) за онлайн музикалната платформа, която се стреми към диверсификация, предадоха световните агенции.

Мишел Обама - жената, която буди най-голямо възхищение в Америка

Ентусиазирани сме, защото подкастите дават изключителна възможност да насърчим един конструктивен диалог, да накараме хората да се усмихват и да размишляват, и надяваме се, да се сближим малко повече, казва бившият американски президент в съвместно комюнике на Спотифай и на Хайър граунд. Мишел Обама пък подчертава възможността, която представлява това партньорство, да бъдат чути онези гласове, които много често са игнорирани или заглушавани.

От миналата година Спотифай се ангажира в развитието на подкастите, които предлага. През февруари Спотифай купи за 230 милиона долара групата Гимлет Медиа - един от референтите за качествени програми в САЩ.

Книгата на Мишел Обама се продава като „топъл хляб”

Обама поставиха началото на Хайър граунд миналата година, като първоначално сключиха договор за партньорство с Нетфликс за производството на филми, сериали и документални продукции за онлайн видео платформата.
БТА