/ / Gulliver/Getty Images
Книгата с мемоарите на бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, която излезе в продажба на 13 ноември, е продадена в 1,4-милионен тираж само седмица след появата й в САЩ и Канада, предаде АП.
Мишел Обама разказва искрено за живота си - от детството си в Чикаго и сблъсъците с расизма през запознанството си с Барак Обама, кризите в брака им и влизането им в Белия дом.
 
Една от личните драми, които споделя, е преживеният спонтанен аборт преди 20 години. Тя разказва, че се е подложила на оплождане инвитро, за да роди дъщерите си Малия и Саша, защото тогава е била вече на 34 години.
 
Барак Обама изненада съпругата си по време на представяне на книга

Мишел Обама не скрива дори гнева, който изпитва, когато разбира, че Доналд Тръмп ще наследи Барак в Овалния кабинет. Мишел Обама изразява и недоумението си колко много жени са избрали женомразеца Тръмп пред съперничката му Хилари Клинтън през 2016 г. Тя си спомня в книгата си, че се е разтреперила от ярост, когато гледала разпространените кадри, в които той се хвали как тормози сексуално жени.
 
Още в деня на излизането на „Becoming” от мемоарите бяха продадени над 725 000 копия, което я превърна в един от най-големите литературни дебюти за годината.

/ Gulliver/Getty Images


Данните за продадените екземпляри включват както продажбите в първия ден, така и предварителните поръчки, уточни издателската къща „Кроун пъблишинг”.

Мишел Обама книга
/ Gulliver/Getty Images

Мемоарите на Мишел Обама са издадени под формата на книга с твърди корици, аудиокнига и електронна книга. А отзивите за книгата до момента са силно положителни.

Мишел Обама книга
/ Gulliver/Getty Images

В. „Вашингтон пост” изтъкна, че в книгата бившата първа дама споделя по един впечатляващо балансиран начин истината за предизвикателствата, пред които е била изправена, като същевременно на няколко пъти признава колко щастлив е животът й.
Мемоарите на първата дама: Мишел Обама търси читатели
 
За да представи книгата си, през ноември Мишел Обама стартира национално турне. Сега заради големия интерес към мемоарите издателската къща „Краун пъблишинг” увеличи тиража от 1,8 милиона екземпляра на 2,6 милиона екземпляра.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА