Сръбският министър на екологията спря проект на „Монбат”
Сръбският министър на екологията спря проект на „Монбат” / netinfo

Със Заповед на министъра на екологията на Сърбия е спряно изпълнението на проекта на „Монбат” в Инджия, Сърбия, съобщават от българската компания. Като аргументи за спирането се посочват технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина. Забележки по екологичното и техническо изпълнение на проекта не са направени.

Следва да се има предвид, че вече близо 2 години Монбат притежава екологично разрешително, издадено съгласно изискванията на сръбското законодателство за реализиране на проекта в Инджия и заводът за рециклиране на стари акумулатори вече е построен. Дружеството е подало документи за технически прием на обекта, се допълва в съобщението.

Адвокатският екип на „Монбат” АД е предприел необходимите законови действия за отмяна на издадената заповед. Ръководството на „Монбат” АД очаква позитивно решение на проблема до края на 2008 г., обясняват от „Монбат”.

Ръководството на дружеството счита, че забавянето на проекта в Сърбия няма да се отрази на прогнозираните резултати на „Монбат” за 2008 г. и 2009 г.