Среща при транспортния министър за горивата
Среща при транспортния министър за горивата / cнимкa: Sofia Photo Agency
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще се срещне с представители на автомобилния бранш, за да обсъдят проблемите на превозвачите в резултат на поскъпването на горивата.

На срещата в Министерството на транспорта ще бъде обсъден докладът за състоянието на сектора у нас. Мерките в доклада ще бъдат представени от ръководителя на работната група по проблемите на превозвачите – заместник финансовият министър Кирил Желев.

Работната група бе сформирана след протести на превозвачите и след исканията им да бъде обявена криза на пазара, тоест да бъдат въведени ограничения при лицензирането на транспортните фирми. Докладът на работната група трябваше да бъде готов на 12 юни. Протестите на шофьорите на товарни и автобусни автомобили започнаха на 19 май, като транспортният министър Петър Мутафчиев увери, че ако наистина на пазара има свръхпредлагане, ще забрани лицензирането на нови фирми. Седмица след това Мутафчиев бе категоричен, че акцизите върху горивата няма да бъдат понижавани, както и че на превозвачите няма да им бъде връщана част от сумата за вече внесения акциз.