Спират делото за несъстоятелност на КТБ
Спират делото за несъстоятелност на КТБ / снимка: БГНЕС

Делото за фалита на КТБ спря. Причината е, че фирмата на Цветан Василев "Бромак" обжалва действията на БНБ, съобщава Нова телевизия. Стана ясно и че спират сделки с депозити в КТБ за 800 милиона лева. Така няма да се наложи държавата да ги плаща. На изненадваща среща премиерът Бойко Борисов представи на банкерите новият шеф на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВ).


Според Борисов раздробяването на сметките е в ущърб и на всички данъкоплатци, а някои от вложителите в КТБ се оказа, че са опитали да се изкарат по-специални. Кои сделки ще се анулират и чии пари ще изгорят, тепърва ще се уточнява.

Новият шеф на ФГВ Радослав Миленков ще отговаря и за това всичко, което се продаде от активите на КТБ, да влезе в държавата.

Девет банки ще изплащат гарантираните депозити в КТБ. До дни ще стане ясно кои. От ФГВ ще обсъдят с банките да не спират работа първата събота и неделя след 4 декември.

Междувременно стана ясно, че делото за фалита на КТБ е спряно. Причината - фирмата на Цветан Василев - Бромак, обжалва действията на БНБ.

Източник: Novanews.bg