София е домакин на международно изложение за здравословни продукти
София е домакин на международно изложение за здравословни продукти / снимка: Sofia Photo Agency, архив

За втори път в столицата ще се проведе Международно специализирано изложение за здравословни продукти, храни, напитки и технологии - BIO & ECO EXPO 2011. Форумът ще продължи до 17 септември в Националния дворец на културата. Организатор е Българската търговско-промишлена палата.

Според организаторите целта на изложението е да се подчертае жизненоважната роля на развитието на биологичното производство и да съдейства на фирми и организации да намерят своята пазарна ниша в този сектор, като осъществят контакти с международни и български партньори.

Ще бъдат представени биологични и природни продукти, технологии, услуги и сертифициращи организации, обясни за Дарик Марин Мънзелов от Българската търговско-промишлена палата: "В изложението участват над 60 щанда, представени са над 100 фирми от България, Европа, Америка и редица други страни като Австрия, Белгия, Великобритания, Мароко, Русия, Словения, Холандия, Чехия. Изключително разнообразие ще се види на щандовете и ще бъде представен по-здравословен и екологичен начин на живот, опазване на околната среда и нашето биоразнообразие".

Изложението се провежда под патронажа на Министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Министър Найденов ще открие Международната изложба. Аграрното министерство ще се представи с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони. Експерти от министерството, представители на Държавен фонд "Земеделие" и на Националната служба за съвети в земеделието ще запознават на място посетителите с начините за инвестиции и финансиране по програмата. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните сектори в земеделието и специално биологичното земеделие, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от програмата.