Слаб интерес от страна на играчите на БФБ
Слаб интерес от страна на играчите на БФБ / netinfo
Борсовата сесия в четвъртък протича при слаб интерес от страна на играчите и разнопосочни движения за индексите. Оборотът от сделките е едва 700 000 лева.

Слаб интерес от страна на инвеститорите позволява спад в цената на водещи акции при ниски обеми. Това не се отнася за „Синергон холдинг” АД и свързаното с него дружество „Петър Караминчев” АД, които се движат с чувствителни загуби съответно с 10 и 19 процента от цената на отваряне.

С повече от 30 процента поевтиняват и акциите на „Хидроизомат” АД, а по насрещната писта се движи търговията с „Доверие Обединен Холдинг”, чиито книжа поскъпват с близо 6 на сто при сделки за почти 8000 акции.

Излизащите финансови отчети за деветмесечието показаха близо два пъти по-малка печалба за добивното предприятие „Каолин” от град Сеново и 17-процентов ръст на приходите от продажба на продукция. Според неконсолидираните данни, 25 процента от общите продажби на „Зърнени храни-България” са в следствие на търговия със зърно. Нетният положителен финансов резултат за дружеството надхвърля 7.3 млн. лева. В същото време курортната перла „Албена” декларира 89,5 милиона лева приходи от оперативна дейност.

Междувременно стана ясно, че агенция Moody's е присъдила рейтинги със стабилна перспектива за депозитите в местна и чуждестранна валута, както и финансовата стабилност на Корпоративна търговска банка АД.