Ски сезон на Витоша ще има, но не и нови съоръжения за бели спортове
Ски сезон на Витоша ще има, но не и нови съоръжения за бели спортове / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Ски сезон на Витоша ще има, но не и нови съоръжения за бели спортове
58450
Ски сезон на Витоша ще има, но не и нови съоръжения за бели спортове
  • Ски сезон на Витоша ще има, но не и нови съоръжения за бели спортове

Министерството на земеделието и храните ще гарантира работата на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат обновени и модернизирани ски писти. Това обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, помолен за коментар на изказването на премиера Бойко Борисов, че и тази зима софиянци ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

„Това, което е казал премиерът е вярно – те по-скоро ще останат без нови писти, това имаше предвид премиера. По отношение на съществуващите досега и в този вид, в който съществуват, ние говорихме с фирмата концесионер и със Столичната община и Югозападното горско предприятие, което се явява собственик на ски пистите, договорен е сезонът, но той ще бъде във вида от отминалите му години и ще остане за следващите години", каза министърът.

Той припомни, че управляващите се отстъпили за законовите промени, които се предвиждаше да се направят тази година, пред исканията на еколозите. „Отстъпихме, за да не ескалира напрежението, за да не ни обвинят, че втвърдяваме позицията си, отстъпихме пред протестите на природозащитниците, но те запазват сегашното статукво, което не е добро", коментира Найденов.