Ситроен представи компактния ван Cе 3 Пикасо
Ситроен представи компактния ван Cе 3 Пикасо / netinfo

Ситроен (Citroen) представи новия компактен ван C3 Picasso, който ще бъде показан на парижкото автомобилно изложение през октомври тази година, а по шоурумите в Европа ще бъде пуснат в началото на 2009 година, предаде ДПА.

Според компанията, ванът ще има практични функции като сваляне на задните седалки, за да бъде разширен товарният обем. Освен това мястото на пътника до шофьора също може да бъде наведено надолу, в случай че се товарят по-дълги обекти.

Ванът е с дължина 4,08 м., широчина от 1,73 м. и височина 1,62 метра.

Той ще се предлага с четири версии двигатели - два дизелови и два бензинови. Бензиновите двигатели са 1,4-литров с мощност от 95 конски сили и 1,6-литров с мощност от 120 конски сили. Дизеловите двигатели развиват мощност съответно от 90 и 109 конски сили.

Консорциумът Пежо-Ситроен (Peugeot-Citroen) постигна споразумение с френската компания за компоненти и интегрирани системи за коли Валео (Valeo) за оборудването на 1 млн. автомобила със стартерната-алтернаторна технология (Start-Stop) за включване и изключване на двигателя до 2011 година.