/ БГНЕС
Рестартират концесията на Летище София
95863
Рестартират концесията на Летище София
  • Рестартират концесията на Летище София
Рестартира се концесията на Летище София, съобщи днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му до месец се очакват предконцесионните анализи от международните финансови институции.
 
До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните финансови институции за Летище София и когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията", обяви той.

Московски гарантира прозрачност на концесията за столичното летище

"Надявам се до края на Председателството да приключи подаването на оферти за концесионер на Летище София", каза още транспортният министър. Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.
 

БГНЕС


Министър Московски нееднократно е обяснявал целта на концесията, а именно да се подобри управлението и да се намерят пари за изпадналите в затруднено положение и задлъжнялост Български държавни железници (БДЖ).
 
Служебният кабинет прекрати процедурата за концесия на Летище София

След формирането на третия кабинет "Борисов" в началото на май новият стар транспортен министър обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, която по неясни причини, по думите му, бе спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски посочи септември 2017 г. като срок за възобновяване на процедурата, този път с международен консултант.
 

БГНЕС


Синдикати искат да се прекрати процедурата за концесия на Летище София

Летище София е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните. От търга държавата чака бързо плащане от 480 млн. лева, което поне по предварителни заявки ще бъде похарчено за задлъжнялото БДЖ.
БТА