Пореден протест на работещите в "Автомагистрали-Черно море" ще се състои на 1 септември, от 11:00 часа, пред сградите на Министерския съвет и Президентството, заради нерешения проблем с изплащането на възнагражденията им, съобщиха от синдикалната организация на КНСБ във фирмата.

Пътни строители блокираха части от две магистрали (ВИДЕО/СНИМКИ)

Протестиращите са заявили, че ще блокират движението в двете посоки на прилежащите булеварди. Недоволството им е заради неплатените от държавата средства за ремонта на отсечка от автомагистрала "Тракия".

От синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море" отбелязват, че липсата на цялостно решение от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура" за разрешаване на проблема е довело до забавяне на заплатите; до принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали; до предстоящи съкращения; до периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет и до влошаване на финансовото състояние на "Автомагистрали - Черно море" АД.

Комитова: Обмисляме как да намерим пари за работниците от „Автомагистрали - Черно море"

От синдикалната организация заявяват, че "техните граждански и протестни действия ще продължат до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазят трайните си работни места, включително чрез бунт и гражданско неподчинение".
БТА