„Подкрепа” готви протести в ЛУКОЙЛ-Нефтохим
„Подкрепа” готви протести в ЛУКОЙЛ-Нефтохим / netinfo

Големи протести подготвя КТ „Подкрепа” в "ЛУКОЙЛ-Нефтохим" - Бургас, съобщи местният председател на синдиката. Причината за недоволството на работниците в рафинерията, според него, е уволнението на председателя на синдикалнта секция в комбината.

От „Подкрепа” дадоха седемдневен срок на ръководството на "ЛУКОЙЛ-Нефтохим", за да седне с тях на масата за преговори. На тези преговори трябва да бъде обсъдена ситуацията в комбината. Според председателя на комбината Иван Костадинов там отдавна зрее голям конфликт, а причината за днешния гняв на синдикалистите е уволнението на Атанас Анастасов – председател на синдикалната секция на „Подкрепа”.

„Синдикален терор”, нарече отношението на ръководството на рафинерията, конфедералният секретар на „Подкрепа” Дянко Димов. В момента юристи на синдиката подготвяли обосновани протести до Международната организация на труда по повод „постоянна психическа атака, финансов тормоз и заплахи за уволнение към членовете на „Подкрепа” в "ЛУКОЙЛ-Нефтохим" Бургас”.

Ако протестната декларация остане без отговор, не започнат преговори и не бъде възстановен на работа уволненият председател на „Подкрепа” в рафинерията, оттам потвърдиха, че са решени отново на стачни действия и блокиране на пътища, както преди две години. Шефът на КТ „Подкрепа” Бургас Иван Костадинов заяви, че е напълно възможно тези действия да дадат начало на масов национален протест.