Печалбата на News Corp. е нараснала
Печалбата на News Corp. е нараснала / снимка: БГНЕС

Медийният конгломерат News Corp. („Нюз корп.”) отчете увеличение от 4,5 процента на печалбата си за последното тримесечие, а Рупърт Мърдок обяви плановете си за бъдещето на в."Уолстрийт джърнъл", който той неотдавна придоби заедно с американската компания за финансово-икономическа информация Dow Jones & Co. („Дау Джоунс”) за 5,6 млрд. долара, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Печалбата на News Corp. за последното тримесечие е нараснала до 890 млн. долара или 28 цента за една акция спрямо 852 млн. долара или 27 цента на акция за същия период на миналата година. Продажбите са се повишили с 8,6 на сто до 7,37 млрд. долара.

Високите резултати се дължат на интензивните реклами по каналите с марката Fox („Фокс”) и увеличилия се брой на абонатите в италианското поделение Sky Italia („Скай Италия”), информират двете агенции, цитирани от БТА.

Пред репортери и анализатори Мърдок заяви, че "щателно проучва" възможността да направи уебсайта на "Уолстрийт джърнъл" безплатен, посочва ДПА.

Мърдок обяви и намерението си да продаде местните вестници, издавани от Dow Jones („Дау Джоунс”). Медийният магнат заяви, че компанията планира да разшири нефинансовата информация в "Уолстрийт джърнъл", за да увеличи тиражите в Европа и Азия и да конкурира "Ню Йорк таймс". Той отбеляза, че не възнамерява да съкращава работната сила в Dow Jones, информира ДПА.