Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища
Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища / DarikNews.bg, архив
Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища
86586
Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища
Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища
  • Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища
  • Отпуснаха 41 млн. за ремонти на пътища

Правителството отпусна над 41 милиона лева за ремонти на пътища в различни части на страната и за подобряване на материалната база в няколко обекта. С част от средствата ще бъдат ремонтирани участъкът от Видин до Димово, който е част от международния път Е79, обходният път на Бургас и един от входните булеварди на Враца.

С друго решение кабинетът одобри отпускането на 20,5 милиона лева за възстановяване на щети от природни бедствия.

Близо 32 милиона лева ще бъдат предоставени на Агенция "Пътна инфраструктура" за ремонт на пътни участъци в Северозападна България. Сред тях са почти 40- километрова отсечка Видин-Димово, за която са предвидени 13 милиона лева, както и 8 километра от булевард "Васил Кънчов" във Враца, също част от пътя Е79. Те ще струват 6 милиона лева, обясни кметът на Враца Калин Каменов:

"За да може да бъде рехабилитиран този път, през който минава целият трафик за Северозападна България. Път, през който всеки ден хиляди врачани, хиляди транспортни фирми, хиляди гости и жители на Монтана и Видин минават и си чупят колите. Път, който не е ремонтиран близо 45 години".

На община Бургас се отпускат 6 милиона лева за изграждане на обходния път, обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:

"За да може целият този трафик, който влиза от магистрала "Тракия" към нашето Черноморие, да не влиза в Бургас".

Три селища в община Исперих ще получат средства за основен ремонт на уличната мрежа. Освен за пътища, държавата отпусна 200 хиляди лева за доизграждане и оборудване на Патриаршеското крило в Троянския манастир.