Опасенията за спад на германските туристи са безпочвени
Опасенията за спад на германските туристи са безпочвени / netinfo

Не са основателни опасенията за спад на броя на германските туристи, които ще почиват през лятото в България. Това заяви пред Дарик Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм от Берлин, където страната ни се представя на най-голямото световно туристическо изложение за професионалисти. На него се очаква туроператорите да подпишат договорите си с чуждестранните контрагенти. Ето какво каза още Крушкова:

Говорихме с един от представителите на най-големите туристически компании тук, който каза че за миналата година той е относително доволен от дестинацията България, отчел е ръст, който го удовлетворява, така че в този ред на мисли, ако ние запазим нивото от миналата година и увеличим броя на немските туристи, това също е един успех. Знаете, че туризмът е мода – всяка година има възможност да бъдат насочени потоците от туристи към отделни страни.

Разбира се, ние имаме традиционни поддръжници на възможностите да се почива в България сред немските туристи. Въпросът е да ги задържим с качествен сервиз и прекрасно обслужване, за да се върнат отново.