/ БГНЕС, архив
Четвъртата индустриална революция е връзката между милиарди хора, както и между хората и машините, отбеляза Малина Крумова
Четвъртата индустриална революция ще доведе и до изчезването на някои професии и технологии - неща, с които традиционно се занимаваме, но и ще открие и нови възможности за бизнеса, което ще доведе и създаде нови професии.
 
Това заяви Малина Крумова, служебен зам.-министър председател по европейските фондове по време на международна конференция на тема "Индустрия 4.0 - Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика" в София тех парк.
 
Топ 10 на най-търсените професии в България

Основната реализация на четвъртата индустриална революция е връзката между милиарди хора, както и между хората и машините, отбеляза Крумова. Тя посочи сред предизвикателства пред страната въвеждането на електронното управление, като допълни, че няма как да очакваме индустрията и бизнесът да се дигитализира, ако обществените институции продължават да живеят в миналия век.
 

Прогноза: Редица професии изчезват безвъзвратно

България се нуждае от ново поколение предприемачи, които са ориентирани към международна реализация и решаването на проблеми, които биха подобрили продуктивността и ефективността на индустрията и намирането на връзки между различните производства, изтъкна вицепремиерът.
 
Професиите на бъдещето още не са създадени

Индустрия 4.0 е повече от това да развиваме на дигиталния сектор, тя е дигитализация и на старите производства - нови бизнес модели, нови начини да се правят нещата, каза служебният министър на икономиката Теодор Седларски по време на конференцията.
 
Министърът изтъкна, че издигането на предприемачеството и новите технологии е акцент в работата на ведомството, което подготвя и стратегия към преминаването към индустрия 4.0 в България.
БТА