Немските локомотивни машинисти заплашиха с безсрочна стачка
Немските локомотивни машинисти заплашиха с безсрочна стачка / снимка: БГНЕС

Двама ръководители на синдиката на локомотивните машинисти GDL (Ге Де Ел) заплашиха днес от страниците на в. "Билд" с нова безсрочна стачка по всички линии на железопътната мрежа в страната на фона на непрекъснатото изостряне на трудовия конфликт с държавната компания Deutsche Bahn (Дойче бан), предаде Франс прес.

"Вървим към безсрочна стачка, която ще обхване и линиите на дълго разстояние, регионалните и товарните превози", заяви пред таблоида Франк Шмит, синдикален лидер за локомотивните машинисти за провинция Северен Рейн-Вестфалия.

"Ако Deutsche Bahn не отстъпи, трябва да очакваме безсрочна стачка", заяви и Хартмут Шефер, лидер на синдиката в централния район на Германия, пише БТА.

Досега локомотивните машинисти организираха четири стачки с продължителност от няколко часа до два дни при последния си протест, който засегна само товарните превози и приключи в събота сутринта.

Протестиращите локомотивни машинисти дадоха срок до понеделник на Deutsche Bahn, за да им представи нови предложения. Синдикатът GDL настоява за отделен колективен трудов договор за локомотивните машинисти и иска повишаване на заплатите.