Наши строители може да правят стадиони за Мондиала в Катар
Наши строители може да правят стадиони за Мондиала в Катар / снимки: Пресцентър на Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на Световното първенство по футбол „Катар 2022" Хасан Абдула ал-Зауади, съобщиха от правителствения пресцентър.

В Доха, където министър-председателят е на двудневно официално посещение, стана ясно, че България може да участва със свои строители в реализацията на многомилиардната инвестиционна програма на Катар във връзка с Мондиал'2022.

Премиерът Бойко Борисов се запозна и с някои от крупните проекти, които предстои да бъдат изградени през следващите няколко години от чуждестранни компании.

В Доха премиерът е придружаван от вицепремиера Румяна Бъчварова и министрите: Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Божидар Лукарски, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова.

Борисов и българските министри обсъждат с катарските си колеги възможностите за насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, енергетиката, земеделието, транспорта, инфраструктурата.