Намериха пари, назначват счетоводна експертиза по делото КТБ до дни
Намериха пари, назначват счетоводна експертиза по делото КТБ до дни / снимка: БГНЕС
Намериха пари, назначват счетоводна експертиза по делото КТБ до дни
80695
Намериха пари, назначват счетоводна експертиза по делото КТБ до дни
  • Намериха пари, назначват счетоводна експертиза по делото КТБ до дни

До края на месеца се очаква да бъде назначена счетоводна експертиза по делото за източването на Корпоративна търговска банка. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му експертизата се забавила толкова време, тъй като е трябвало да се осигурят средства за заплащане на вещите лица. Цацаров каза, че в нея ще участват и международни експерти.

Последното което се очаква е счетоводната експертиза, всички други действия по това разследване са извършени, обясни обвинител номер едно. Той допълни, че вече са осигурени средства за възнаграждения на експертите, като от думите му стана ясно, че необходимият ресурс е по-голям отколкото за обикновена съдебно счетоводна експертиза. На журналистически въпрос колко е скъпа тя, главният прокурор я определи като умерено скъпа и призна, че е достатъчно скъпа, за да се полагат усилия да се набавят необходимите средства.

Главният прокурор отказа да даде информация за това как тече процедурата по екстрадицията на Цветан Василев в Сърбия, но заяви, че има възможност делото да бъде внесено в съда и той да бъде съден задочно. Цацаров допълни, че всичко, което сръбската страна е поискала от българската, е предоставено.