На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ, Е.ОН и EVN
На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ, Е.ОН и EVN / снимки:Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ, Е.ОН и EVN
51065
На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ, Е.ОН и EVN
  • На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ, Е.ОН и EVN

Около 200 души се събраха на протест срещу цените на тока и водата пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Те поискаха оставката на сегашния председател на комисията Ангел Семерджиев и призоваха за одържавяване на частните електроразпределителни компании ЧЕЗ, Е.ОН, EVN. Още вчера пред Дарик лидерът на ВМРО, Красимир Каракачанов, определи поскъпването на електроенергията с 10 на сто от 1 юли, като необосновано.

Протестиращите закачиха табло със сметки за ток и вода, които по думите им трябва да бъдат платени от тези, които вдигат цените им. Недоволните от ценовия скок и монопола върху електроенергията изразиха своя протест, развявайки трибагреника и с призиви „Оставка!” и „Ангел Семерджиев на съд!”. Според лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов българите са ощетени от редовното увеличение на цената на тока, а държавата от това, че не получава дивиденти от електроразпределителните дружества.

„Седем години тези хора са монополисти. Трите ЕРП-та си договарят цените, а ние плащаме. Качеството на услугата не е по-добро, цените се вдигат постоянно, държавата не получава стотинка дивидент, логиката е много проста – одържавяване на тези три ЕРП-та и нормален контрол в полза на хората”, заяви Каракачанов.

На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ ЕОН и EVN
netinfo


„Ние сме жертва на едни монополи, които държавата трябва да озъптява. Тази държавна комисия е държавен орган, който трябва да регулира процесите и да обслужва интересите на българския гражданин. Те не го правят”, каза още той.

Освен членовете и симпатизантите на ВМРО, пред входа на държавната комисия, присъстваха и представители на Национална инициатива „Социална солидарност”, както и предвожданите от Павел Чернев привърженици на Партия за хората от народа. Сред обикновените граждани, които бяха дошли на столичния булевард Дондуков, беше и Виктор, който не иска родителите му да плащат високи сметки.

От ВМРО предвиждат още протести във всички областни градове на страната, като изразиха готовността си за преговори.

На протест ВМРО призова за одържавяване на ЧЕЗ ЕОН и EVN
netinfo