/ БГНЕС
Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско
100066
Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско
  • Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско
Правителството обсъжда възможностите да се наеме достатъчно независим и авторитетен международен консултант, който да направи анализ на концесионния договор на "Юлен" за Ски зона Банско. Това съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Марк Жирардели е мажоритарен собственик на „Юлен“

Целта е да се поправят основните грешки в договора, които са още от 2001 г., поясни той. Тези грешки са, че в договора се говори за различни граници и територии на концесията като има само един безспорен елемент и това е контура на Териториално устройствения план, посочи министърът. "Очевидната сложност на този казус ще бъде обсъден чрез международен консултант. Става въпрос и за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение", заяви Димов.

Нено Димов започна разговори с „Юлен“ АД за концесията на ски зона Банско

На срещата ни с Марк Жирардели в понеделник говорехме, че ски спортът в България трябва да има бъдеще, посочи министърът. Жирардели, беше много диалогичен и това ми дава основание да мисля, че при достатъчно добро предложение от международен консултант може да се намери решение на казуса, който е вече от 17 години, заяви още Димов.

Жирардели: Придобих мажоритарния дял на „Юлен” през 2016 г. (ВИДЕО)

Запитан дали може да се говори за конфликт на интерес при положение, че Марк Жирардели е бил съветник на министърът на туризма Николина Ангелкова, Нено Димов каза, че не може да каже дали има конфликт на интереси. Това е въпрос, който трябва да се решава от други институции, посочи той.

Марк Жирардели обяви в понеделник, че е краен собственик на "Юлен".