Лондон решава за ограниченията за наши работници до Нова година
Лондон решава за ограниченията за наши работници до Нова година / netinfo

Около един милион българи и румънци заминаха в последните години да търсят работа в по-богата част на Европа, но Великобритания до голяма степен избягна притока на имигранти, като наложи ограничения, посочва британският в. "Таймс", позовавайки се на огласени вчера от Европейския съюз данни, предаде БТА.

Европейската комисия призова британското правителство да отмени ограниченията с аргумента, че прословутият полски водопроводчик и другите представители на новите страни в ЕС са подпомогнали британската икономика, без да причинят намаляване на заплащането или да отнемат възможностите за работа на местните граждани. До края на декември министрите ще трябва да решат дали да запазят забраната за работници от България и Румъния още три години.

Правителството не успя да постави ограничения пред имигрантите от десетте страни, присъединили се към Евросъюза през 2004 г. и така допусна масов и неочакван приток на имигранти, главно поляци, което пък доведе до налагане на забрани през 2007 г. пред българите и румънците, посочва вестникът.