КТ „Подкрепа” прогнозира стачки през есента заради ръста на цените
КТ „Подкрепа” прогнозира стачки през есента заради ръста на цените / netinfo
Не трябва да се притесняваме от това, че инфлацията ще нарасне, ако този ръст бъде формиран както от равнището на цените, така и от повишаване на доходите, смята вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

През седмицата синдикатът излезе с обръщение към българските граждани, в което се посочва, че провежданата антисоциална политика на правителството е довела до ниските доходи и високата инфлация. В предаването „Пропаганда” по Дарик радио, Димитър Манолов прогнозира нови стачки през есента.

Ето какво каза още пред Дарик Димитър Манолов:

Тогава, когато доходите изостават, а летят нагоре само цените, няма начин хората да не скочат. Няма да говорим за извращения, например, че олиото в София е по-скъпо отколкото в Брюксел или в Берлин, във всеки случай обаче животът на хората става все по-скъп и по-скъп.

Казва ли „Подкрепа”: Преборете се за парите си?

Да.

С кого, с работодателите или с държавата?

С който падне.

С всички.

Не, с този, който е виновен. Този, който може да реши проблема, защото ние в частните предприятия естествено, че ще се борим с работодателя, обаче там, където трябва да се правят политики, когато нещата опрат до държавата, ще се борим и с нея. Няма проблем.

Искате ли да си направим среща есента?

Да.

Ще има ли стачки?

Със сигурност.