Крушкова:  В много случаи чужди туристи петнят името на България
Крушкова: В много случаи чужди туристи петнят името на България / netinfo
Вече има много случаи, в които недобросъвестни чуждестранни туристи петнят името на България като съобщават за нереални проблеми, които са имали по време на ваканцията си у нас. Това заяви пред Дарик председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова по повод информациите тази седмица от две групи британвски туристи, които съобщават за хранителни натравяния и нередности с персонала на хотелите.

"Категорично и пред всички посланици, с които се срещаме периодично, за да обсъждаме проблемите по нашето Черноморие, съм възразила срещу един такъв тип дефиниция, че ето, виждате ли в България се случва това или онова, докато това не е доказано", каза Крушкова. Ето какво още каза председателят на Държавната агенция по туризъм:

Всъщност се оказва, че голяма част от туристите спекулират – че им се крадат вещи, че им се крадат пари, че са изнасилени или че в конкретния случай някой видял някого, който правел нещо в чужда стая и така нататък. Това са обаче ситуации, които много лесно се даказват, тъй като от една страна, почти всички добри хотели вече имат видео наблюдение и много трудно би могло да бъде спекулирано точно с такъв вид поведение. От друга страна, всички случаи, в които имаме изнасилени или ограбени или така нататък, когато се появят в полицията и им се снемат показанията, те много лесно се предават и бързо са склонни да кажат, че това е с цел спекулация и връщане на част от средствата, които са вложили и които съвсем не са много, така че в крайна сметка не виждам какво... Те искат да излязат в крайна сметка на нула, както се казва, от своята почивка в България.