Кремиковските работници ще получат юлските заплати до края на седмицата
Кремиковските работници ще получат юлските заплати до края на седмицата / netinfo

До края на седмицата всички работници в комбината „Кремиковци” ще получат заплатите си за юли, уверява ръководството на комбината според председателя на федерация Металургия към КТ „Подкрепа" Людмил Павлов. Дарик потърси Павлов по повод заявената от КНСБ готовност да блокира транспортирането на готова продукция от комбината заради неизплатени заплати и влошени условия на труд.

Комбинатът работи нормално, заяви за Дарик Людмил Павлов. „Доставят се суровини и след това ще искаме августовската заплата. За мен лично в момента не е време за интриги,” каза Людмил Повлов и допълни: „Ако колегите спрат или няма плащане, аз не казвам, че не ги подкрепям. Казвам, че за момента всичко си върви нормално. Никой не може да каже какво ще стане след 26-ти и какви мерки ще вземем. Според мен на 26 няма да стане нищо, освен синдичката или да станат двама синдици, които ще са постоянни”.

„Договорът за ишлеме все още никой не е казал, че е развален и никой не трябва да отписва, че украинската фирма изплати юнска заплата, която не трябваше те да я плащат”, каза още Павлов. „Има забавяне на августовските възнаграждения, но никой не е казал, че няма да се плати. Бяхме заедно на срещата, имахме след това разговор между двата синдиката и уговорката беше след 26-ти, когато дойде решението дали ще има постоянни синдици и кои са, тогава да мислим за августовската заплата и какво правим”, обясни синдикалният ръководител.

Според Павлов „ВОРСКЛА Стийл” не само плаща редовно таксата за преработвателни разходи, но е наддала с 22 млн. лв. над нея.