Финансистът доц. Красимир Ангарски
Финансистът доц. Красимир Ангарски / Sofia Photo Agency, архив
Финансистът доц. Красимир Ангарски бе избран за член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие на извънредно общо събрание на акционерите, съобщиха от Министерството на финансите.

Ангарски влиза на мястото на Кирил Ананиев, който бе назначен за министър на финансите в служебното правителство и според законовите разпоредби няма право да бъде член на Надзорния съвет на ББР, собственик на 99,9 процента от капитала на която е държавата в лицето на Министерството на финансите.

Доц. Красимир Ангарски е роден през 1953 г. в София. Завършва Висшия икономически институт "Карл Маркс". От 1980 г. работи в Министерството на финансите, като достига до поста директор на данъчното управление на Софийска област и на София. През 1994-1995 г. доц. Ангарски е изпълнителен директор на Банковата консолидационна компания, участва в ръководството на различни държавни предприятия. От 24 март до 21 май 1997 г. е министър без портфейл в кабинета на Стефан Софиянски и участва активно в подготовката за въвеждането на валутен борд. Бил е ръководител на групата за разработване на законите за валутния борд.
След това става секретар по икономическите въпроси на президента Петър Стоянов. През 2001-2004 г. доц. Красимир Ангарски е изпълнителен директор на "Банка ДСК", а в началото на 2005 година оглавява "ДЗИ Банк". В началото на 2007 г. става съветник в Пощенска банка. Преподава в Университета за национално и световно стопанство.