Концесия на летищата възможна и през есента
Концесия на летищата възможна и през есента / netinfo

Ако Върховният административен съд разгледа делото през юли и потвърди решението на правителството, договорът за концесия на морските летища с немския консорциум "Фрапорт" и българския му партньор "БМ Стар" може да бъде сключен още през есента. Това каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев по повод концесионирането на летищата във Варна и Бургас. Според него при процедурата за определяне на концесионер са били спазени всички изисквания.

Вече е готов крайният вариант на Стратегията за приватизация на Параходство "БМФ", съобщи министър Мутафчиев. Той допълни, че тя ще бъде представена на ресорните министерства и изрази надежда, че до две седмици Министерски съвет ще я приеме.

Първите пътници, които преминаха през построения само за 12 дни сезонен терминал №5 за обработка на пристигащи пътници на Летище Варна, бяха от руския град Уфа. Те кацнаха в 10:40 часа сутринта с полет на авиокомпания "Минералная вода".

Преди това новият терминал беше инспектиран от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, министъра на вътрешните работи Румен Петков и началника на "Гранична полиция" главен комисар Красимир Петров.