/ БГНЕС, архив
Бизнес империята „Тръмп организейшън” (Trump Organization) е нарушила законите в град Ню Йорк и може да бъде глобена до 500 долара. Според съобщението на Ен Би Си, в качеството си на собственик на небостъргача „Тръмп тауър” компанията, управлявана от синовете на президента Доналд Тръмп, е пропуснала да подаде документи за задължителна ежегодна регистрация в отдела за охрана и развитие на жилищния фонд на Ню Йорк. Таксата за операцията е 13 долара.

Руският елит е инвестирал близо $100 млн. в сгради на Тръмп

Шейсет и осем етажната кула, построена през 1984 година, е сред най-известните сгради в Ню Йорк. Там е централата на "Тръмп корпорейшън" (Trump Corporation), а членове на семейството на президента на САЩ притежават жилища.

В неделя стана известно, че „Тръмп организейшън” прекратява сключването на сделки с недвижими имоти извън САЩ.

Добраха се до една от данъчните тайни на Тръмп

Тръмп предаде управлението на семейния бизнес на синовете си – Доналд-младши и Ерик. Той напусна доброволно всички свои постове в над 400 частни компании.

Тръмп прехвърлил своята бизнес империя на синовете си

По-рано юристката Шери Дилън от „Морган Люис енд Бокиус” (Morgan Lewis & Bockius) изложи план, според който за времето на президентството на Тръмп той замразява сключването на нови сделки извън САЩ, а част от печалбата от хотелските вериги в други държави ще внася в Министерството на финансите на своята страна.

Тръмп ще дари заплатата си за благотворителност

Както посочи Дилън, Тръмп се отказва от идеята „пълно освобождаване” от активите си в компаниите си, тъй като това би довело до продажбата им на безценица в ущърб на останалите членове на семейството.

Директорът на управлението по правителствена етика Уолтър Шауб разкритикува плана. Той обърна внимание на това, че фактически Тръмп се отказва от управлението, но не и от правото на собственост върху своите компании и продължава да получава доход от тях.
БГНЕС