Кирилицата е сред най-посочваните символи на България по света
Кирилицата е сред най-посочваните символи на България по света / netinfo
Кирилицата е сред най-често посочваните като глобален символ на България при гласуването, което в момента се провежда на българския щанд на международното туристическо изложение в Берлин. Това съобщи за Дарик Виолета Иванова, председател на Българската асоциация за бизнес и туристическа информация, която организира кампанията по избор на български символ.

В другите категории гласуващите на щанда на България в Берлин най-често посочват розата и розовото масло, Седемте рилски езера, киселото мляко и шопската салата, съобщи Виолета Иванова.

Сред участвалите във вота днес е и българският посланик в Германия Меглена Плугчиева. Тя даде гласа си за Рилския манастир, шопската салата и Чудните мостове в Родопите.

По думите й германците свързват България предимно с:

„На първо място е прекрасната природа и затова тук прозвучаха през всички срещи и в Бундестага един апел, една молба – „не повтаряйте грешките на другите и опазете, съхранете вашата природа”, и аз споделям това мнение, че само там, където има съхранена природа, ще има в бъдеще туризъм”, каза още Плугчиева.

На 25 април ще бъдат обявени и резултатите от кампанията по избор на български символ.