Кирил Ананиев е ръководител по ФАР към Министерство на финансите
Кирил Ананиев е ръководител по ФАР към Министерство на финансите / netinfo

Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев е назначен за ръководител на програма ФАР на Изпълнителната агенция към Министерство на финансите, съобщиха от ведомството на Пламен Орешарски. Засега от министерството на регионалното развитие и благоустройството не са избрали кой ще ръководи съответната агенция към МРРБ.

Зам.-министър Ананиев ще отговаря за дейността на Дирекция „Централно звено за финансиране и договаряне” в Министерството на финансите, както и за контрола на тръжни процедури по програма ФАР. Две са кандидатурите за шефското място на агенцията по програма ФАР към регионалното министерство. За ръководния пост се борят заместникът на Асен Гагаузов – Искра Михайлова и Валентина Гайдарова, съветник във ведомството.

На 1 април Гергана Беремска и Димчо Михалевски, които отговаряха за агенциите по ФАР, подадоха оставки. Тогава пред Дарик Михалевски заяви, че не поема вина за спрените пари по програмата и отбеляза, че не му е дадена възможност да се аргументира пред Брюксел за проектите, по които са спрени средства по ФАР.