Индийска голф звезда ще рекламира България като голф дестинация
Индийска голф звезда ще рекламира България като голф дестинация / снимка: DarikNews.bg, Дарик-Добрич

България ще посреща индийски голфъри през септември и октомври и ще засили този процес догодина. Това стана ясно по време на откриването на на най-големия българо-индийски голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур" на голф игрищата на нос Калиакра. Турнирът се провежда със специалното участие на индийската голф звезда Шив Капур.

Голф туризмът в България е един от приоритетите за развитие пред Министерството на туризма, заяви ресорният министър Николина Ангелкова. Тя обеща подкрепа за собствениците на голф игрища у нас по отношение на рекламата и маркетирането на страната ни като голф дестинация. Министерството разработва карта за административна подкрепа на големите инвеститори в туризма, която трябва да е готова до края на годината.

Годишно около 20 милиона индийци пътуват в чужбина, а през 2020 година се очаква тази цифра да достигне 50 милиона души, съобщи посланикът на Индия у нас Н. пр. Раджеш Кумар Сачдева. Той подчерта, че Индия е най-бързо развиващият се туристически пазар в света, а потокът между Индия и България се нуждае от тласък.

Индийската голф звезда Шив Капур похвали голф игрищата на нос Калиакра, че не отстъпват на най-добрите световни образци и обеща да популяризира България като голф дестинация не само в родината си, но и по целия свят.

Други новини от Добрич