Греков открива българския щанд на „Зелена седмица в Берлин
Греков открива българския щанд на „Зелена седмица в Берлин / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Греков открива българския щанд на „Зелена седмица" в Берлин
69535
Греков открива българския щанд на „Зелена седмица" в Берлин
  • Греков открива българския щанд на „Зелена седмица" в Берлин

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие българския щанд на Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица" в Берлин.

Земеделският министър проф. Димитър Греков ще открие българския щанд на най-голямото селскостопанско и хранително изложение в света - „Зелена седмица". Форумът ще се проведе от 17 до 26 януари, като на него се представят национални и индивидуални изложители.

Тази година държава-партньор на Германия в организацията на изложението е Естония, като се очаква още 65 национални изложители от цял свят, които да представят своята хранителна индустрия, селско- и горско стопанство, градинарство.

В рамките на българския щанд ще бъде изграден ресторант, който ще предлага традиционни български специалитети. Предвижда се и ежедневна фолклорна програма.

Организаторите в Берлин очакват събитието да привлече над 400 000 посетители и над 4800 представители на медии от 70 страни. В рамките на изложението министър Греков ще участва в Глобален форум за храни и земеделие 2014 и Среща на върха на министрите на земеделието. В делегацията, водена от министъра, участват зам.-министрите на земеделието и храните Валентина Маринова и Бюрхан Абазов.